[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]אם אתם חושדים בקיום פרעושים חפשו את הסימנים הבאים:
1. החתול מתנקה לעיתים תכופות מדי – דבר המקשה על מציאת הפרעושים בפרווה.
2. בליטות אדומות או פצעים קטנים בעיקר לאורך הצוואר והגב.
3. ניעור ראש לעיתים קרובות.
4. החתול חסר מנוחה.
5. שירה חריגה של פרווה.
6. מפלצות חומות וזעירות שמרקדות על הפרווה של החבר המשופם שלכם.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]אנחנו יודעים, למצוא פרעושים על החתול זה מבהיל, אך גם אם החתול מטופח ואהוב, והבית נקי ומצוחצח החבר השעיר עדיין יכול להיות קורבן למזיקים. חשוב לזכור שהפרעושים שהבחנתם בהם הם פרעושים בוגרים – כלומר רוב המזיקים עדיין בצורת ביצים וזחלים שלא ניתן כמעט להבחין בהם.[/vc_column_text][woodmart_title woodmart_css_id=”61f2c5e3b1d84″ title=”אז איך נפטרים מפרעושים?” responsive_spacing=”eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2MWYyYzVlM2IxZDg0Iiwic2hvcnRjb2RlIjoid29vZG1hcnRfdGl0bGUiLCJkYXRhIjp7InRhYmxldCI6e30sIm1vYmlsZSI6e319fQ==”][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]
אז עכשיו שאבחנתם מה מפריע לחתול שלכם, אתם יכולים להתחיל לטפל בבעיה עם מגוון רחב של פתרונות.
ראשית, מומלץ לסרק את החתול שלכם עם מסרק נגד פרעושים. אם אתם רואים את הפרעושים, כנראה שיש מהם המון. תטבלו את המסרק בתערובת של סבון ומים ותברישו את החתול על מנת להרוג את הפרעושים מיידית. ניתן גם לנער אותם לקערה עם אקונומיקה למקרה שאתם רוצים לעשות ווידוי הריגה.
לאחר מכן, במידה ותצליחו לשכנע את החתול שלכם להתקלח אנו ממליצים לחפוף אותו בשמפו נגד פרעושים. הפרעושים שנשארו יטבעו במים והסבון יוודא שבאמת נפטרתם מהם. חשוב לציין שהשמפו אינו מונע חזרה של הפרעושים בעתיד והוא אפקטיבי בערך ליום. השימוש בשמפו מומלץ לחתולים שסובלים מכמות מכובדת של פרעושים ולמצבים בהם אתם רוצים להיפטר מהמזיקים מיד, אך לא מדובר בטיפול מונע.
[/vc_column_text][woodmart_title woodmart_css_id=”61f2c61601d15″ title=”טיפולים מונעים” responsive_spacing=”eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2MWYyYzYxNjAxZDE1Iiwic2hvcnRjb2RlIjoid29vZG1hcnRfdGl0bGUiLCJkYXRhIjp7InRhYmxldCI6e30sIm1vYmlsZSI6e319fQ==”][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]
אמפולות
את האמפולות שמים בין השכמות של החתול ובדרך כלל הן מחזיקות ליותר מחודש. הן הורגות את הפרעושים הבוגרים ומונעות התפתחות של פרעושים לעתיד. יתרון נוסף הוא שחלק מהאמפולות הורגות את הפרעושים ללא שיצטרכו לנשוך את החתול תוך זמן קצר, וכך מקצרים את הסבל של החתול במידה ניכרת. האמפולות נחשבות בטיחותיות במיוחד אך צריך לזכור לשים אותן לפי ההוראות שעל גבי אריזת המוצר. (כתלות בגיל החתול ובמשקלו)
קולרים
הקולרים מספקים אספקה שוטפת של חומר נגד פרעושים על הצוואר של החתול.. הקולרים נוטים להיות זולים יותר, קל יותר לשים אותם (יש חתולים שלא מאפשרים שישימו עליהם אמפולות) ולפעמים גם מתוך הרגל של הבעלים. החומר בקולר הורג את הפרעושים וגם מונע התפתחות שלהם בעתיד. הקולר מחזיק למספר חודשים רבים אך נחשב לפחות יעיל מהאמפולות.
תרסיס
שיטת הפעולה הורגת את הפרעושים הקיימים ומונעת חזרה שלהם. הספריי פחות מרוכז מהאמפולות (ולכן גם עשוי להיות פחות אפקטיבי) מותר לשימוש גם בגורים קטנים (ע”פ הוראות היצרן).
יש שימצאו שקל להם להשתמש בספריי יותר מאשר בקולרים או באמפולות. הספריי יעיל לתקופה של עד כחודש, חשוב לקרוא את ההוראות בקפידה על מנת למנוע ריסוס לא נכון של הספריי על החתול.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]