קניה מאובטחת
משלוח חינם עד הבית בקניה מעל 200 ש”ח, תוך 3 ימי עסקים
משלוח חינם בקניה מעל 200 ש”ח

איזה פירות אסור לכלבים שלכם לאכול?

איזה פירות אסור לכלבים שלכם לאכול?

אז איך אומרים להם לא?

זה לא תמיד קל להתנגד לפרצוף החמוד והמתחנן שהכלבים שלנו עושים לעברנו כשאנחנו אוכלים.

במיוחד בעונת הקיץ כשכל הפירות האהובים עלינו נמצאים, אבל חשוב לא לשכוח שחלק מהפירות אסורים לכלבים ועלולים ליצור נזק שבמקרה הטוב יגמר בגזים לא נעימים. 

חלק מהפירות האסורים עשויים להיות רעילים לכל סוגי הכלבים וחלק מהם פשוט עשויים להוביל לקלקול קיבה, הקאות, חולשה וכדומה.

כולנו יודעים שאסור לתת לכלבים לאכול אוכל של בני אדם. אז, איזה פירות מותר לכלבים לאכול? איזה ירקות מותר לכלבים?

באנו לעשות לכם סדר - איזה פירות אסור לכלבים?

אבוקדו – כן כן, לא התבלבלנו. האבוקדו נמנה כחלק מעצי הפרי ונחשב לפרי אסור עבור הכלב שלכם. האבוקדו מכיל בתוכו חומר בשם פרסין הנמצא בפרי, בקליפה ואפילו בעלים של העץ ועלול לגרום לבעיות עיכול חמורות, הקאות ו/או שלשולים (חומר זה אינו מזיק לבני אדם שאינם אלרגיים אליו). מומלץ לא לתת לכלב אבוקדו וגם להרחיק אותו ממטעי הפרי. בנוסף, קיים סיכון בבליעת הגרעין מה שעלול לגרום לחסימת מעיים מסוכנת.

ולכן אם אתם מגדלים את הפרי האסור והנחשק הזה בבית יש להרחיק ממנו את הכלב.

אפרסקים, משמשים, אפרסמונים, דובדבנים ושזיפים – כל אלו פירות אסורים לכלבים בהחלט. מעבר לסכנה של בליעת או אכילת הגרעין, שעלול להוביל לסכנה של חסימת מעיים ואפילו דלקות, הסכנה האמיתית נמצאת בכמויות קטנות בתוך הפירות האסורים האלו בתוך הגרעין. הגרעינים מכילים חומר בשם ציאניד, אשר הינו מסוכן ורעיל (גם לנו לבני האדם בכמויות גדולות).

ליבת תפוחים – הפרי האסור 😉 כאשר אתם נותנים לכלבים שלכם תפוח, שימו לב כי אתם נמנעים מלתת את ליבת התפוח והחרצינים. החרצינים מכילים (אמנם בכמויות קטנות) ציאניד- אשר רעיל גם לנו וגם לכלבים. התפוחים כשלעצמם אינם נחשבים פירות אסורים לכלבים, ויכולם אפילו להיות בריאים עבורם כחטיף או סתם פינוק, רק שימו לב כי אתם מנקים אותם היטב. 

ענבים וצימוקים – לא חשוב איזה צבע/זן. אלו נחשבים לבין הפירות האסורים והמסוכנים ביותר עבור הכלבים. הסיבה לכך היא שענבים וצימוקים (גם אם נאכלו בכמות הקטנה) יכולים לגרום לאי ספיקת כליות ואפילו מוות. סימן מוקדם לכך הוא הקאות חוזרות, כתוצאה מכך הכלב יהפוך לחלש, אדיש עם סימן לדיכאון. 

(צימוקים הינם התוצר המיובש של הענב – ובשל כך שניהם נחשבים לפירות אסורים ומסוכנים לכלבים).

רימונים – גרעיני הרימון עלולים לגרום לבעיות במערכת העיכול של הכלבים בגלל החומציות שלו, ולכלבים גדולים הגרעינים הקטנים עלולים לגרום לו לשאוף ולהיחנק כתוצאה מכך. 

פירות הדר – פירות הדר הם נהדרים עבורנו אפילו בכמויות ומלאים בויטמינים, אך עבור הכלבים שלנו הם נחשבים לפירות אסורים- אובכן בכמויות גדולות. אך מומלץ להימנע בכל מקרה (קיימים כל כך הרבה תחליפים אחרים לפינוק שאינם נחשבים למסוכנים לכלבים שעדיף לתת אותם ללא חשש).

הסיבה לכך שפירות הדר נחשבים לפירות אסורים היא, שהקליפה, עלים, זרעים והפרי עצמו מכילים רמות שונות של חומצת לימון (וחומציות באופן כללי) ושמנים (בעיקר בקליפה) שיכולים לפגוע בכלבים שלכם ולגרום לחולשה, הקאות ושלשולים. 

במידה והכלב אכל כמות קטנה בלבד מעבר לכאבי בטן קלים אין מה לדאוג. 

איזה ירקות אסור לכלבים?

ירקות רבים לא מתאימים למאכל של בעלי החיים שלנו, איזה ירקות מותר לכלבים? יותר פשוט לפרט איזה ירקות אסור להם:

בצל – 

ולא רק בצל יבש, גם בצל ירוק, בצל סגול כרישה ועירית. יש בהם תרכובות גופרתיות שהגוף של הכלבים פשוט לא יכול לפרק וגורמות, בסופו של דבר, לנזק לכדוריות הדם האדומות. שימו לב שבצל מיובש ואבקת בצל רעילות יותר כי הם מרוכזים יותר.

שום – 

ממש כמו הבצל, גם השום מכיל תרכובות גופרתיות שהורסות את הכדוריות האדומות. כל כמות, גם קטנה מאד, תסכן את בריאותו של הכלב.

בצל ושום –

בצל ושום בכל צורותיהם- חי, מיובש, אבקה, מבושל, מטוגן- יכולים להרוס את תאי הדם האדומים של הכלב ולגרום לאנמיה חמורה. אכילת כמויות קטנות לעתים קרובות או כמות גדולה מאד בבת אחת יכולה לגרום להרעלה חמורה. הסימנים של ההרעלה מתבטאים בחולשה, הקאות, אובדן תיאבון, קוצר נשימה ועייפות. במקרים חמורים ההרעלה עשויה להיות קטלנית. 

תפוחי אדמה –

בקליפת תפוחי האדמה או בתפוחי אדמה שקיבלו צבע ירוק יש רעל בשם סולנין שמסוכן לכלבים. יש להמנע לחלוטין מלתת תפוחי אדמה לא מבושלים לכלב. גם תפוחי אדמה מבושלים עדיף לתת בכמויות קטנות.

שתפו את המאמר:
מבצעים בלעדיים
לחברי המועדון!

5% הנחה חד פעמית ברכישה הבאה 
לכל נרשם – אל תפספסו !

דילוג לתוכן